5 aplicatii excelente de editare foto pe smartphone

34

Adobe Photoshop Express


Cand vine vorba de prelucrare foto, Adobe este fara indoiala un nume cu rezonanta deosebita, chiar si pentru cei care nu sunt impatimiti ai editarilor.
In urma cu doi ani, putini se gandeau ca vom ajunge sa folosim Photoshop pe telefon.


Desi nu se poate compara absolut deloc cu Photoshop-ul pentru PC-uri la complexitate, aplicatia Adobe Photoshop Express reprezinta o alternativa decenta la aplicatiile preinstalate pe majoritatea smartphone-urilor.


Ofera functii de baza care permit decuparea imaginilor (crop), rotirea lor, reglarea contrastului, modificarea luminozitatii si aplicarea a diverse efecte. Este cam putin, insa chiar denumirea “Adobe Photoshop Express” sugereaza faptul ca nu trebuie sa avem asteptari prea mari ci sa ne rezumam la editari simple si rapide utilizand dispozitivul mobil.


In cadrul aplicatiei, pozele editate pot fi impartasite direct prietenilor de pe Facebook.


Adobe Photoshop Express poate fi instalata si rulata gratuit pe dispozitive Android 1.5 sau mai noi.
Instagram


Instagram a fost inca de la inceput una dintre aplicatiile cu mare priza la public, motiv pentru care Facebook, in luna aprilie a acestui an, a decis sa o achizitioneze contra unei sume colosale ¿ aproximativ 1 miliard $ (as spune cu mult peste valoarea reala a software-ului).


Prin prisma cifrelor, achizitionarea Instagram de catre Facebook este considerata tranzactia anului in online si una dintre cele mai mari din istoria online-ului, dupa Google ¿ YouTube (1,65 miliarde dolari).


Dar ce face de fapt Instagram? Probabil ca stiti deja. Permite aplicarea unorfiltre speciale care dau o nota artistica chiar si fotografiilor mediocre. Poate ca tocmai din acest motiv a ajuns sa fie atat de bine vazuta.


Instagram se poate descarca gratuit din Google Play Store (pentru dispozitive Android), respectiv din App Store (pentru iPhone, iPad si iPod Touch).
In Windows Marketplace nu este momentan disponibila.

 

 


PicsPlayPro ¿ FX Photo Editor


PicsPlayPro se adreseaza, prin prisma instrumentelor oferite, utilizatorilor hardcore de aplicatii de editare foto.
Este de ajuns sa spunem ca ne pune la dispozitie peste 200 de presetari cu efecte de tot felul, inclusiv HDR-uri (High Dynamic Range).


O functie speciala este Time Matrix. Aceasta face ca imaginea sa para ca a fost realizata intr-o perioada specificata de utilizator (daca incercati anul 1950 de pilda, efectul o sa fie ceva de genul “retro”).


PicsPlay Pro nu se limiteaza insa doar la aceasta joaca de copii ci integreaza si unelte avansate precum reglarea balansului de alb, vizualizarea histogramelor sau a curbelor de culoare.


Aplicatia costa aproximativ 13 Lei in magazinul Google Play, dar daca doriti versiunea gratuita (fara instrumentele avansate) alegeti simplu PicsPlay.

 


Pixlr-O-Matic


Dezvoltatorii acestei aplicatii sunt nimeni altii decat cei de la Autodesk, recunoscuti pentru soft-ul profesional de proiectare grafica (AutoCAD).


In cazul de fata, nu avem de a face cu asa ceva (ar fi si culmea, desi nu se stie ce va mai urma peste cativa ani). Pixlr-O-Matic intra in categoria aplicatiilor de editare foto de tip “express” sau, cu alte cuvinte, aplicarea efectului dorit dintr-o singura comanda.


Efectele predefinite depaseste numarul de 100, deci aveti de unde alege. Ce sa mai spunem de cele peste 200 de overlay-uri care amplifica sau dau o nota discreta imaginii selectate.


Pentru a putea utiliza Pixlr-O-Matic, aveti nevoie de un smartphone cu Android 2.1 sau o versiune mai noua, ori un iPhone sau iPad cu iOS 5.
Aplicatia este gratuita.

 

 


Super Photo


Pe cat de usor este de utilizat, pe atat de multe efecte ne pune la dispozitie. Versiunea gratuita ne ofera 188 de efecte deosebite, in vreme ce versiunea “Full” ne socheaza cu un numar impresionant de presetari foto: aproape 1000!


Interfata simplista ne provoaca sa alegem locul de unde vrem sa incarcam poza (din galeria deja existenta, de pe Facebook sau o poza noua pe care sa o realizam in acel moment) si modul in care sa se aplice efectul (asupra intregii imagini sau “split” ¿ un efect asupra subiectului principal, un altul pe fundal).

 


Super Photo necesita un dispozitiv care ruleaza sistemul de operare Android 2.2 sau o versiune mai noua. Ca si restul aplicatiilor prezentate (exceptand PicsPlay Pro ¿ pentru care exista alternativa gratuita – PicsPlay), nu costa nimic. Mentionam ca exista si versiunea “Full” ce poate fi cumparata cu aproximativ 14 Lei.


O demonstratie video in care ni se arata cat de simplu este de utilizat puteti urmari in cele ce urmeaza.

 Sursa: orange