40% dintre dispozitivele Android ruleaza sistemul de operare 4.0 sau mai avansat

54

Astazi, pe piata se afla un numar foarte mare de dispozitive Android – inclusiv telefoane si tablete. Pentru mult timp, versiunea 2.3 Gingerbread a sistemului de operare a fost cea mai populara. Android 2.3 detine, in continuare, cea mai mare cota din piata, insa si versiunile mai noi o ajung rapid din urma.

Potrivit ultimelor statistici, 47.4% dintre toate dispozitivele Android ruleaza versiunea 2.3 Gingerbread. Totusi, interesant este ca acest procent a scazut pentru prima data sub 50%, chiar daca foarte putin. Intr-adevar dispozitivele cu sistem de operare Android 4.0 si mai avansat detin 40% din piata. Android 4.1 detine 9 procente din piata, iar versiunea 4.2.1 ocupa  doar 1.2%.

Este de asteptat ca declinul Gingerbread sa continue intrucat apar din ce in ce mai multe dispozitive Android care au preinstalata versiunea 4.0 Jelly Bean a sistemului de operare. In plus, producatorii ofera actualizari pentru majoritatea dispozitivelor care nu au Android 4.0.

Datele prezentate mai sus provin de la un esantion de dispozitive Android care au accesat magazinul online Google Play Store pe perioada a 14 zile, perioada care s-a incheiat pe 3 ianuarie 2013.

 

Sursa: TGDaily