40% din aplicatiile disponibile pentru BlackBerry 10 sunt portate de pe Android

9

 

 

 

BlackBerry a lansat in sfarsit sistemul de operare BlackBerry 10 (BB 10), odata cu doua noi smartphone-uri, Z10 si Q10. Pentru cele doua telefoane sunt disponibile in magazinul virtual BlackBerry World 70.000 de aplicatii, a anuntat compania. 

Din acestea, 40% sunt aplicatii populare de Android portate pe BB 10. De exemplu, aplicatia de Skype disponibila pentru noul sistem de operare al companiei canadiene este similara cu cea disponibila pentru platforma de la Google. 

Problema cu aplicatiile portate este ca de obicei nu functioneaza la fel de bine pe noua platforma ca pe sistemul de operare de pe care au fost portate. Totul depinde de cat de bine si-a facut dezvoltatorul treaba. De succesul noului sistem de operare depinde soarta companiei, care in ultimii ani a tot pierdut cota de piata, ajungand pe marginea prapastiei. 

BlackBerry a anuntat si ca ii rasplateste cu 100 de dolari pe dezvoltatorii care porteaza cu succes aplicatii Android pe BB 10. Avand in vedere ca 40% din aplicatiile din BB World sunt portate, BlackBerry va avea multi bani de virat dezvoltatorilor in urmatoarea perioada.