4 multiplexuri de televiziune digitala terestra adjudecate in urma ofertelor initiale

12

In urma ofertelor initiale depuse de cei trei candidati admisi in licitatia pentru alocarea multiplexurilor de televiziune digitala terestra, comisia de licitatie anunta ca au fost adjudecate 4 multiplexuri. Astfel, Info Total Press S.A. si-a adjudecat 3 multiplexuri (2 regionale in Suceava si Botosani si unul local in Bacau) si TV Sat 2002 a castigat 1 multiplex regional in Buzau.

 

Intrucat companiile Grup Est Security S.R.L. si Info Total Press S.A.  au depus oferte pentru acelasi multiplex din Piatra Neamt, licitatia va continua cu rundele primare de licitatie care  vor incepe luni, 18 mai 2015.

 

Taxa minima de licenta, care reprezinta pretul de pornire in cadrul licitatiei pentru fiecare dintre multiplexurile regionale si locale, variaza intre 1.000 de euro pentru un multiplex alocat la nivelul unei localitati care nu este resedinta de judet si 10.000 de euro pentru un multiplex alocat la nivelul unui judet. Taxele de licenta au fost stabilite de Guvern printr-o Hotarare in luna februarie 2014.

 

Prin intermediul fiecarui multiplex regional si local se vor putea furniza servicii de televiziune digitala terestra la nivelul cate unei anumite zone de alocare ce poate fi echivalenta cu un judet, respectiv o localitate. Toate aceste multiplexuri se acorda pentru o perioada de 10 ani.

 

Multiplexul digital reprezinta un grup de programe de radiodifuziune si televiziune, servicii multimedia suplimentare si alte date asociate de identificare transmisede la statiile de emisie catre utilizatorii finali pe cale radio terestra, utilizand modulatie digitala in limitele unui canal de televiziune standard/bloc de frecventa.