360 de milioane de date personale furate se gasesc online

29

Hold Security, o fima de securitate online a descoperit ca 360 de milioane de date personale furate se afla disponibile pe internet. Aceste informatii sunt de vanzare in pachete pentru cei intreresati. Anuntul despre aceasta descoperire a fost postat pe site-ul companiei.

 

“Pentru a ne ajuta clientii, am identificat peste 300 de milioane de date personale furate, pe care nu le-am dezvaluit public (cifra ar putea urca la peste 450 de milioane daca luam in considerare si furturile de la Adobe). Rezultatele descoperite luna aceasta ne-au depasit tuturor asteptarile”, au consemnat cei de la Hold Security. Compania a mai continuat si a declarat ca in ultimele trei saptmani a gasit fisiere cu 1.25 de miliarde de adrese de e-mail si 300 de milioane de date personale obtinute abuziv. “Publicarea acestor cifre nu a fost facuta pentru a speria, iar furtul este produsul mai multor brese de securitate si scurgeri pe care le investigam independent”, au mai spus cei de la Hold Security.

 

In octombrie 2013, compania a mai dat publicitatii faptul ca a descoperit un cod prin care se puteau fura milioane de conturi si parole ale Adobe. Se pare ca o investigatie pe care firma a desfasurat-o impreuna cu jurnalistul Brian Krebs a demonstrat gasirea unor arhive cu peste 40 de GB de astfel de date. Specialistii au declarat ca datele gasite pe serverul hackerilor “pareau sa contina un coduri pentru produse ca Adobe Reader, Adobe Acrobat Publisher si linia de produse Adobe Acrobat CloudFusion”.

 

Luna trecuta, tot cei de la Hold Security au depistat o bresa in cadrul PR Newswire si a spus ca date de la aceasta firma se gaseau si ele pe acelasi server cu cele care au fost compromise in cazul Adobe. In legatura cu acest lucru, Hold Security a spus ca PR Newswire era “o tinta putin probabila” pentru astfel de actiuni de furt.

 

Πηγή: The Inquirer