14 companii romanesti au fost prezente la MWC 2015

21

In 2015, prezenta Romaniei la MWC 2015 este marcata de lansarea de produse si prezentarea de solutii dezvoltate de romani. 14 companii autohtone au fost prezente la salonul de tehonogie de la Barcelona, care a avut loc la inceputul lunii martie.

 

Din Brasov, Visual Fan aduce pe piata telefoanelor inteligente trei modele sub brand Allview: X2 Soul Pro, E2 Sign si Viva H7 Extreme. La capitolul solutii software, companiile din Cluj atrag atentia prin AROBS Transilvania Software si serviciile TrackGPS si Optimall SFA. Mai sunt de mentionat aplicatiile iSpeed Cam, Be Alert si SpeedGuard de la Codespring.

 

Monitorizarea sanatatii are un rol important in lansarile romanesti la MWC, asa ca aplicatiile ZivaCare si MyHealth de la Ropardo vizeaza tocmai acest aspect. Altă aplicaţie interesantă este adusă de Dapredi Soft Systems prin Quiz, un simulator de examen teoretic auto care facilitează învăţarea noţiunilor teoretice necesare pentru doritorii de permis de conducere.

 

Firma timisoreana InfoBest a lansat si ea o aplicatie revolutionara care permite crearea ţinutelor vestimentare direct pe telefonul mobil. Aplicatia se numeste Mix & Style si se poate descarca din magazinul online Google Play, in cazul utilizatorilor care detin dispozitive cu sistem de operare Android. Tot o companie din Timisoara, Sphinx IT, a prezentat la MWC 2015 Howdy, o aplicatie mobila care aduce la un loc toate solutiile de chat cunoscute, de la Facebook si Hangouts pana la celebrul Yahoo! Messenger, si iSchools, o solutie inedita pentru notarea elevilor si liceenilor.

 

Alte lansari pe care companii din Romania le-au facut la MWC 2015 sunt IQboard al celor de la M&M MediaNet sau solutia Bubble a celor de la Simartis. Produsele si serviciile expuse de Romania (atat cele de mai sus, cat si altele) pot fi vizitate la standul numarul 6H40.