130 de milioane de conturi Adobe au fost compromise

26

In trecut, a existat o problema majora la securitatea conturilor utilizatorilor Adobe, problema care, se estima atunci, a afectat 3 milioane de conturi. Totusi, conform unor date analizate recent, numarul de conturi de utilizator afectate a fost mult mai mare, iar 130 de milioane de conturi au fost sparte.

Si, ca si cum aceasta problema de securitate nu ar fi fost suficienta, cineva care a avut acces la lista cu parolele de utilizator a publicat-o pe internet. Surprinzator sau nu, cea mai utilizata parola in cadrul conturilor Adobe care au fost compromise a fost “123456”. 1.9 milioane de utilizatori aveau aceasta succesiune de sase cifre setata ca element de securitate.

Desigur, fiecare dintre noi ne repetam ca nu este bine sa setam parole prea usoare pentru serviciile pe care le folosim, dar se pare ca nu ne putem abtine. Asadar, in realitate, suntem atat de naivi incat sa credem ca o parola ca “123456” ne va proteja, fara sa ne gandim la riscurile faptului ca, adesea, conturile create sunt legate si de adresele noastre de e-mail sau de aplicatii folosite pe desktop. Problema devine si mai complicata daca folosim parole simple, ca cea de mai sus, pentru conturi bancare sau alte informatii extrem pretioase.

Totusi, pe de alta parte, este de consemnat ca probabil multi dintre utilizatori nu doresc sa trebuiasca sa tina minte foarte multe parole complicate, mai ales ca lumea digitala de astazi ne obliga sa cream din ce in ce mai multe conturi de utilizator. Asadar, este posibil ca cei care aleg parole foarte simple sa isi doreasca doar sa aiba o misiune mai usoara pe internet.

Ramane de vazut cum va rezolva Adobe aceasta criza majora de imagine. 130 de milioane de conturi sparte reprezinta o cifra extrem de mare care va ridica probleme semnificative.

 

Πηγή: TGDaily