11 Startup-uri Tech din Cluj si-au prezentat proiectele in fata investitorilor de la Demo Day

33

11 startup-uri din domeniul tehnologiei, printre care un „portofel” virtual sigur care completeaza automat formularele digitale, o platforma mobila care conecteaza medici alesi de pacienti, sau o aplicatie dedicata finantelor personale care ajuta utilizatorii sa isi atinga obiectivele financiare, si-au prezentat, la Cluj-Napoca, proiectele antreprenoriale in fata a peste 100 de investitori, directori si proprietari de companii, in cadrul Demo Day, evenimentul inaugural al acceleratorului de startup-uri Spherik.

 

Demo Day, evenimentul inaugural al Spherik Accelerator, a avut loc sambata, 16 mai,  in cadrul acestuia fiind invitati sa isi prezinte ideile tineri antreprenori in cautare de finantare. Tinerii antreprenori au reprezentat echipele Spherik Accelerator si Cluj Innovation Labs, cu totii fiind ghidati de mentorii Spherik.

 

Printre acestea s-au numarat AppRod, un „portofel” virtual care completeaza automat formularele digitale, permitand utilizatorilor sa reduca birocratia in mod semnificativ, Primul Medic, o platforma mobila care conecteaza medici alesi cu atentie alaturi de  pacienti, facand sfaturile medicale mai accesibile si sigure, Smart Store, o aplicatie care iti aduce supermarket-ul pe telefonul mobil, facilitand cumpararea si livrarea produselor la domiciliu, City365, o aplicatie care afiseaza instant promotii celor aflati la o anumita distanta de un magazin, restaurant sau alt tip de afacere, sau ChallengeXP, o aplicatie dedicata finantelor personale, care ajuta utilizatorii sa isi atinga obiectivele financiare si sa depaseasca dificultatile legate de economisirea banilor, facand procesul mai intuitive si interactive.

 

Prezentarile complete ale startup-urilor prezente in cadrul evenimentului Demo Day pot fi vizionate pe canalul de YouTube al Spherik Accelerator.

 

Dupa Demo Day, echipele vor continua sa lucreze, intalnindu-se cu potentiali parteneri si investitori, cu ajutorul Spherik. Reteaua de mentori, care se mareste constant, include sustinatori din 12 hub-uri tech, precum Londra, Berlin, Silicon Valley, Boston si New York. Inscrierile pentru urmatorul program vor fi deschise in toamna acestui an.