10 trucuri care te ajuta sa ai un semnal mai bun la telefon

28

Se intampla uneori ca semnalul retelei mobile pe care o folositi pe smartphone sa cada, sau sa aiba perioade in care este receptionat prost. In spatele acestei probleme exista motive, chiar daca ele nu sunt evidente sau dispozitivul nu prezinta alte neajunsuri.

 

Este important ca utilizatorii sa stie ce putere are semnalul pe care il receptioneaza pe smartphone. Desigur, multi ar putea crede ca este suficient sa priveasca indicatorul de semnal din partea de sus a ecranului, insa acel indicator este variabil in functie de dispozitiv, intrucat nu exista standarde clare in industrie legate de aceasta notificare. O solutie pentru aflarea puterii reale a semnalului este apelarea *3001#12345#. Utilizatorii Android mai pot face acest lucru si prin vizitarea sectiunii Setari > About > Network.

 

Daca puterea semnalului este -100 dBm sau mai mic, este clar ca utilizatorul se afla intr-o zona cu semnal prost. Asta inseamn ca daca doriti sa efectuati un apel si vreti sa va asigurati ca aveti o putere buna a semnalului, ar trebui sa cautati o zona in care puterea sa fie de cel putin -70 dBm. O alta varianta pentru a creste puterea semnalului este sa activati Airplane Mode pentru trei secunde, apoi sa il dezactivati. Comanda va determina dispozitivul sa se deconecteze de la releul de retea, apoi sa se reconecteze (iar reconectarea ar putea fi facuta la un releu care este mai aproape de locul in care se agla utilizatorul).

 

Oricum ar fi, mai exista cateva trucuri care sa va ajute. Un utilizator a postat pe Youtube un material care ofera cateva solutii. Iata materialul video:

 

 

Πηγή: BGR