10 baieti si 2 fete din echipa nationala a Romaniei concureaza pentru a fi pe podium la Campionatul Mondial de Sport Electronic

25

In mai putin de cinci zile, cei mai buni gameri din lume vor lua startul in Campionatul Mondial de Sport Electronic, competitia la care Romania a facut performanta an de an, plasandu-se intotdeauna intre primele trei tari din lume in clasamentele pe natiuni. Tara noastra va concura la campionat cu o echipa formata din 10 baieti (cinci la League of Legends – LOL si cinci la Alliance of Variant Arms – A.V.A.) si doua fete, ce vor juca la disciplinele StarCraft 2 si Tekken Tag Tournament 2.

Campionatul Mondial de Sport Electronic va avea loc in perioada 1 – 3 noiembrie, la Sala Polivalenta din Bucuresti, si este organizat de Federatia Internationala de Sport Electronic (International eSport Federation – IeSF) si de Liga Gamerilor Profesionisti (Professional Gamers League – PGL), cu sustinerea Romtelecom, in calitate de partener principal. Competitia de sport electronic va fi transmisa in direct pe canalul TV Dolce Sport 3 si online pe dolcesport.ro.

 

Hai Romania! Cine ne reprezinta la campionat

 

La competitia de League of Legends s-au calificat cei de la Like A Sir (Stoian Ovidiu – Cliqque, Neagu Bogdan – imsoleet, Enut Andrei – King XéMO, Matei Gheorghe – Sir GocuXV, Teca Mircea – Mirciu), iar baietii care ne vor reprezenta la A.V.A. sunt Vlaconi Tudor – ZoOmL3sS, Ciprian Iacob – Toteu4ever, Petcu Adrian – AdyIRONIQ, Ghindea  Gabriel – Me1998, Vasile Leonard – TheNubDude.

 

Cele doua fete care vor participa la Campionatul Mondial de Sport Electronic au 25 de ani si sunt Corina Lixandru (StarCraft 2) si Elena Surdu (Tekken Tag Tournament 2).

 

Romania, ca tara organizatoare, s-a calificat automat la toate cele patru jocuri, iar pentru celelalte locuri s-au realizat calificari continentale. Tara noastra are deja un start, avand calificati la fiecare joc, ceea ce inseamna si mai multe puncte pentru noi. Totusi, sansele noastre cele mai mari vin de la concursul de League of Legends”, a declarat Silviu Stroie, presedintele Ligii Gamerilor Profesionisti.

 

Valoarea premiilor la competitiile masculine este de 33.000 de euro (20.000 de euro la LOL si 13.000 de euro la A.V.A), iar la cele feminine de 4.000 de euro, cate 2.000 de euro pentru fiecare disciplina.

 

Vom avea delegatii din Bangladesh, Malaysia, Maldive, Singapore, Sri Lanka s.a.

 

In total, la Bucuresti vor veni peste 200 de jucatori profesionisti si delegati ai federatiilor de sport electronic din mai bine de 50 de state.

 

Tarile care trimit jucatori la Campionatul Mondial de Sport Electronic si fac parte din Federatia Internationala de Sport Electronic (International eSport Federation – IeSF)sunt Austria, Azerbaijan, Belgia, Bulgaria, Danemarca, Elvetia, Finlanda, Franta, Israel, Olanda, Portugalia, Romania, Rusia, Serbia, Spania, Suedia, China, Coreea de Sud, Mongolia, Filipine, Vietnam, Canada, Africa de Sud. De asemenea, din tarile non-membre, sunt asteptati gameri din Thailanda, Japonia, Tunisia.

 

Totodata, in afara de jucatori, tarile mentionate trimit si delegatii formate din oficiali, presa sau publisheri, iar acestora li se alatura si reprezentanti din alte state, unele mai exotice decat altele, precum Turcia, Bangladesh, Malaysia, Maldive, Singapore, Sri Lanka, Taiwan, Brazilia, Mexic, SUA, Georgia, Germania, Norvegia, Egipt, Macedonia, Ucraina, India, Indonezia, Iran, Kazahstan, Tajikistan sau Namibia.

 

Teste antidoping

 

In cadrul campionatului, pentru prima oara in istoria gaming-ului romanesc, se vor efectua teste antidoping in colaborare cu laboratorul antidoping de la Bucuresti.

 

Vrem sa demonstram lumii intregi ca ceea ce facem este sport si ne dorim sa indeplinim toate regulile care se aplica unui sport normal, drept pentru care am decis si realizarea de teste antidoping la eveniment, a aratat Silviu Stroie.

 

Spectatorii prezenti la campionat vor putea castiga diverse premii, care ajung, in total, la peste 7.000 de euro. Biletele pentru acestia au fost puse in vanzare pe ComputerGames si au pretul de 25 de lei sau de 5 euro, la achizitionarea prin SMS.

 

Principalul sustinator al Campionatului Mondial de Sport Electronic este Romtelecom.